Home

Thursday 22 October 2009

More Brontë theatre coming your way; WOESTE HOOGTEN

A cooperation of two theatre groups, Theater Antigone and Theater Artemis, are doing an adaptation on Wuthering Heights, and will be touring around Holland and Belgium.
They’ll play on Sunday the 8th and Monday 9th November in the Palais des Beaux Arts in Brussels. It is a play for youngsters from 13 years of age onwards, but everyone who is interested is very welcome.
It is however written for a Dutch audience, as are the 2 other plays featured on this Blog.

This is what their website writes: (in Dutch)

"Op het afgelegen landgoed Woeste Hoogten is het goed toeven. Cathy en haar broer Patrick hebben het goed samen. Ze worden liefdevol gekoesterd en de wereld buiten het huis is al even vredig als binnen. Tot vader verschijnt met een wild, vuil en stinkend jongetje dat hij vond op straat. Volgens Patrick is zijn vader gek geworden. Hij haat zijn nieuwe broer onmiddellijk en pest hem ongenadig. De temperamentvolle Cathy voelt zich juist aangetrokken tot de vondeling en tussen de twee bloeit een innige genegenheid op. Dat is het begin van veel ellende. Samen dollen Cathy en Heathcliff op de Woeste Hoogten en beleven ze magische avonturen op de eeuwige rotsen. In de natuur gaan ze volledig in elkaar op en ontdekken ze elkaars diepste gevoelens.
In het dal wonen Edgar en Isa, vrienden van Cathy en Patrick. Edgar heeft stijl, hij is grappig, verfijnd en rijk. Hij is dol op Cathy en zij op hem. Bij zijn aanzoek lonkt de charme van zijn wereld en een zonnige toekomst lacht haar toe. Gekwetst en verteerd door wraak neemt Heathcliff de benen. Zijn mysterieuze verdwijning verscheurt Cathy. Maar ze krabbelt overeind en begint opnieuw - met Edgar. De gevolgen zijn desastreus als Heathcliff terugkeert: sterker dan ooit, aantrekkelijk, steenrijk en bereid zijn spel hard te spelen.
Wuthering Heights, het boek van Emily Brontë, is bekend van talloze verfilmingen, bewerkingen en songteksten. Jeroen Olyslaegers schrijft in opdracht van Artemis en Theater Antigone een tekst gebaseerd op dit boek, waarin de duistere kant van de rusteloosheid naar boven komt. Zijn we rusteloos omdat we in rusteloze tijden leven? Of wordt rusteloosheid ons ingefluisterd door een demon, de Heathcliff in ieder van ons? In 2007 bewerkte Jeroen Olyslaegers voor Artemis Cervantes' Don Quichot en zijnen ijzeren wil. Deze ongetwijfeld indringende Woeste Hoogten wordt gespeeld door een groep jonge acteurs die her en der al veel indruk hebben gemaakt. "
  • Een coproductie van Theater Antigone en Theater Artemis
  • Regie Floor Huygen
  • Scenografie Michiel Van Cauwelaert
  • Tekst Jeroen Olyslaegers
  • Muziek Florentijn Boddendijk en Remco de Jong
  • Spel An Hackselmans, Fabian Jansen, Joris Smit, Alejandra Theus, Daan van Dijsseldonk en Roos Van Vlaenderen
  • Kostuums Marike Kamphuis

The tickets cost €8, or €6 if you are a student or a teacher.

More information can be found on http://www.antigone.be/event/165

It includes the entire play list for the theatres where they will perform.

No comments: